Open

Nieuws

07/08/2023

Doe de APK-check bij Carteam Autoservice van der Roest

Doe de APK-check bij Carteam Autoservice van der Roest
Bij Carteam Autoservice van der Roest bieden we je nu de mogelijkheid om eenvoudig je APK te controleren via de APK-Checker op onze website. Een kleine moeite om een dure boete te voorkomen! Wist je dat je automatisch een boete van € 169,- riskeert als de APK-vervaldatum is overschreden? En als je wordt staande gehouden door de politie terwijl de APK is verlopen, wordt het zelfs nog duurder. Maar dat is niet alles. Er is nog een belangrijke reden om je APK in de gaten te houden: als je APK is verlopen en je krijgt schade door een defect aan de auto, zoals de remmen, dan kan het zijn dat de verzekering de schade niet vergoedt!

Weet wanneer je auto gekeurd moet worden
Het moment van keuren hangt af van het type brandstof en het bouwjaar van je auto. Hier zijn de regels:

Benzineauto's of elektrische auto's:
De eerste APK-keuring moet plaatsvinden vanaf 4 jaar, de tweede keuring vindt plaats wanneer de auto 6 jaar oud is, en de derde keuring vindt plaats bij 8 jaar. Daarna moet de auto jaarlijks gekeurd worden.

Diesel- of LPG-auto's:
De eerste keuring moet al na 3 jaar plaatsvinden, waarna jaarlijkse keuringen vereist zijn.

Uitzonderingen voor klassiekers:
Bij auto's van 30 jaar of ouder is de APK-keuring om de 2 jaar, maar bij auto's van vóór 1960 vervalt de APK-plicht.

Wat controleren wij tijdens een APK-keuring?
Tijdens een APK wordt je auto grondig gecontroleerd om te voldoen aan de eisen op het gebied van milieu en veiligheid. Hier zijn de belangrijkste checks:

Banden en wielen
Algemene staat van de auto
Registratie
Voorruit
Spiegels
Sloten
Wielophanging
Verlichting
Remmen
Gordels
Stuurinrichting
Uitlaat
Milieueisen

Maak gebruik van de online APK-Checker op onze website. Vul het kenteken van je auto in en zie direct wanneer jouw auto APK-keuring nodig heeft. Een afspraak maken is zo gedaan. Zorg ervoor dat je auto altijd in topconditie is en voorkom onnodige kosten en problemen. We helpen je graag veilig en verzekerd de weg op te gaan!

 APK-CHECKER

Terug naar overzicht